Top

Regenkleding / Waterwerend

Informatie over regenkleding en waterdichte zakken


Regenkleding

Als je op vakantie of op reis bent is er niks zo vervelend als regen. Een regenbui van 5 minuten kan er al voor zorgen dat jij en je hele uitrusting drijfnat worden. Het duurt dan vaak uren voordat je kleren en spullen droog zijn. Al met al niet goed voor het humeur. 
 

Soorten regenkleding

Om met de deur in huis te vallen, er bestaan tegenwoordig hele klein opvouwbare lichtgewicht regenjassen. Deze zijn echt ideaal voor tijdens het wandelen, fietsen of reizen. Ze nemen niet veel ruimte en gewicht in beslag en zijn echt van zeer goede kwaliteit. Ook is er gedacht aan een mooi uiterlijk en zijn goed betaalbaar. Deze jassen zijn te verkrijgen van het merk "Mac in a Sac" en zijn in verschillende kleuren en maten te krijgen. Ook zijn ze verkrijgbaar in kindermaten!

Poncho

Tegenwoordig bestaan er verschillende soorten poncho's. Er zijn wegwerp poncho's en poncho's die je vaker kunt gebruiken. Een wegwerp poncho wordt meestal meer één keer gebruikt. Vaak zijn ze na één regenbui ook al kapot. Wij raden dit dan ook niet aan om mee te nemen op vakantie of op reis. Een poncho die meerdere keren gebruikt kan worden is een zeer goede optie. Ze zijn klein verpakt, lichtgewicht en niet duur om aan te schaffen. Het voordeel van een poncho is dat daar ook de rugzak onder droog blijft.
 

Regenhoes

Een regenhoes houdt uw rugzak en de inhoud van de rugzak droog. Ze zijn te verkrijgen in verschillende maten. Het is verstandig om voor een dagrugzak een ander formaat regenhoes te nemen dan voor een backpack. De maat van de regenhoes wordt aangegeven in Liters. Voor dagrugzakken is een regenhoes tot 45 Liter geschikt en voor een backpack is een regenhoes tot 85 Liter geschikt. Sommige rugzakken en backpacks hebben een vaste regenhoes. Deze hoeft dan niet los aangeschaft te worden.


Waterdichte zakken

Waterdichte zakken zijn er in vele soorten en maten. Waterdichte zakken zorgen ervoor dat spullen echt helemaal droog blijven. Er zijn waterdichte zakken voor het hoog nodige zoals de documenten, camera en telefoon. Deze zakken hebben een kleine inhoud (aangegeven in Liters) en zijn klein van formaat. Er zijn ook waterdichte zakken van groter formaat. Hier kunt u bijvoorbeeld een extra paar kleren of zelfs uw hele dagrugzak in drooghouden tijdens het raften.

 

Waterdichte EHBO-set

Een EHBO-set is essentieel tijdens fietsen, wandelen of reizen. Een ongelukje zit overigens in een klein hoekje. Het is van groot belang dat de inhoud van een EHBO-set droog blijft. Dit kunt u doen doormiddel van uw EHBO-set in een waterdichte zak te stoppen. Een andere optie is om een EHBO-set aan te schaffen die al in een waterdichte zak zit. Deze is hier speciaal voor ontworpen.

 

 

Coghlans waterdichte opbergzak 10L
Coghlans waterdichte opbergzak 10L
Coghlans waterdichte opbergzak 55L
€ 9,65