Top

Ruilen en retourneren

1. Retourneren
Om onduidelijkheden te voorkomen hanteert Outdorio een terugbetaal & kosten policy. In onderstaande policy staat beschreven of er kosten zijn verbonden aan het retourneren van een artikel. Indien u een artikel wenst te retourneren raden wij u aan deze policy goed door te nemen. Neem bij vragen altijd contact op met onze klantenservice.
Consumenten hebben een afkoelingsperiode (zichttermijn) van 14 dagen om zonder opgaaf van reden het artikel te retourneren. Uitzondering hierbij zijn speciaal voor u geassembleerde artikelen of speciaal voor u bestelde artikelen. Indien u gebruik maakt van de afkoelingsperiode (zichttermijn) kunnen er kosten in rekening worden gebracht.

2.1 Er worden geen kosten in rekening gebracht wanneer:
• een artikel onbeschadigd, compleet en ongebruikt in de originele onbeschadigde verpakking wordt geretourneerd.
2.2 Er worden wel kosten in rekening gebracht wanneer:
• een artikel gebruikt of zonder accessoires wordt geretourneerd. Wij zijn genoodzaakt onderstaande kosten in rekening te brengen om de waardevermindering van artikel(en) te compenseren.

3. Stappenplan garantie en defecten
Wilt u gebruik maken van uw garantie binnen 14 dagen na aankoop? Dan vragen wij u het volgende stappenplan aan te houden. Zo kunnen wij uw retour zo soepel mogelijk afhandelen.
• Meld via email bij onze Klantenservice dat u een artikel retour wilt sturen.
• U ontvangt via e-mail een bevestiging van uw verzoek.
• U ontvangt via e-mail instructies voor de verzending van het artikel.
• Na ontvangst van uw zending sturen wij u een ontvangstbevestiging via e-mail.
• Wij onderzoeken uw klacht en stellen zo snel mogelijk een oplossing voor.

Let op: We accepteren geen retourzendingen die niet zijn aangemeld.

4. Transportkosten
U dient in alle gevallen zelf de kosten voor het transport van een artikel naar Outdorio te voldoen (ongefrankeerde zendingen worden altijd geweigerd). Alleen als u een defect of verkeerd product ontvangt zal Outdorio de transportkosten vergoeden. Bij terugbetalingen wordt altijd het factuurbedrag exclusief de verzending aan u terugbetaald.

5. Cadeaubonnen, Kortings vouchers etc.
Wanneer u bij een aankoop betaald met een cadeaubon of bijvoorbeeld een kortings voucher dan krijgt u bij retournering van uw product deze cadeaubon retour. Deze word dus niet in geld uitbetaald.