Top

Trees for all

Help Outdorio met het herstellen van bos

Door jou aankoop plant je een boom in het regenwoud van Maleisië. Zo simpel is het!
Omdat wij (en jullie vast ook) echte natuur liefhebbers zijn gaan wij iets terug doen voor deze mooie wereld. Met 1% van onze winst planten we bomen in Maleisië om zo het regenwoud te herstellen, de dieren te helpen en de locale bevolking een hand toe te reiken.

Waarom?

We zijn er inmiddels al aan gewend. Ieder klimaatrapport is nog alarmerender dan het vorige.

De temperatuur op aarde stijgt. Met als gevolg hitte, watergebrek, regen- en stormoverlast en stijgende zeespiegels. Door bomen te planten winnen we tijd terug. Want CO2 uitstoot kun je compenseren door het aanplanten van nieuwe bomen. Aangezien bossen in de tropen 5x zo snel groeien als in Nederland, is het ook het meest effectief dat daar te doen. En door in de projecten de lokale bevolking een cruciale rol te geven, zorgen we voor extra inkomsten voor diegenen die het meeste lijden onder klimaatveranderingen. Dit geeft ons ook de tijd om te zoeken naar alternatieven voor fossiele brandstoffen, zoals benzine en gas.
 
 
Wie is Trees for all?
 

Trees for All is een stichting en erkend goed doel met een CBF-Keurmerk. Met uw bijdrage investeren wij in bosherstel en duurzame energie projecten. Deze projecten leveren extra inkomsten op voor de lokale bevolking en dragen bij aan herstel van natuur en milieu. Trees for All is de meest ervaren aanbieder van CO2- compensatie in Nederland en hebben al miljoenen bomen en struiken voor u geplant. Door de overheadkosten zo laag mogelijk te houden zorgt Trees for All ervoor dat er zoveel mogelijk bomen geplant worden.

Bosherstel Maleisië

In 2007 is Trees for All in samenwerking met de organisatie Face the Future op het noordelijke deel van Borneo begonnen met het herstellen van 1000 hectare regenwoud. Inmiddels zijn de eerste 100 hectare hersteld en is een begin gemaakt met het volgende deel van 240 hectare. Het te herstellen bos ligt in de Maleisische deelstaat Sabah en grenst aan Danum Valley, een sinds 1995 beschermd stuk regenwoud. Danum Valley kent een rijke biodiversiteit. Zo komt hier nog de inmiddels ernstig bedreigde Sumatraanse neushoorn voor, naast de Maleise olifant en - beer, de Orang Oetan en de Nevelpanter. Hiernaast komen er zo’n 275 vogelsoorten voor waaronder alle acht de variëteiten van de Bornese Dubbelneushoornvogel. Het originele regenwoud, zoals te vinden in het Danum Valley Forest reserve, telt per hectare zo’n 200 boomsoorten waaronder de ‘Nenga Gajah’ een kleine palmsoort die slechts op drie plaatsen in de wereld voorkomt.
 

BEKIJK DE FILM